Vandrare

Det finns dom som består – ständigt i rörelse – orörda av tidernas skiften.

På besök i byn

Posted by on Jun 22, 2014 in Vandrare
På besök i byn

Det regnar. Som bara f-n. Vilken härlig inramning för mig (med tanke på väderleken i Vandrare) att efter så många år åter besöka den by som jag har så fina minnen från. Den har ändrats. Jag saknar Sveriges bästa kafé (jag har perspektiv på just kaféer) som bakade världens bästa citrontårta. Jag saknar den ena av de två dagligvarubutikerna. Jag saknar antikaffären där vi då och då handlade någon sak. En smörkärna för att ställa våra paraplyer i – eller en brandspruta i koppar. Jag känner inte riktigt igen mig. Men, ändå, jag är på besök för att friska upp minnet. Bilder som jag behöver för att återigen slå ner tangenter som målar scener för min bok ‘Vandrare’.
Kyrkan finns kvar. Det regnar. Vi har hittat pumpen, själva källan till storhetstiden och vi har besökt ‘Brunnen’. Jag fick all den inspiration jag behövde.